Duik erin

Het thema van deze voorstelling is ‘Vertrouw maar op God. Wat Hij zegt dat zal Hij zeker doen!’ Het gaat over het Bijbelverhaal van generaal Naäman, die zich van de profeet Elisa zeven keer moest onderdompelen in de rivier Jordaan. De trotse generaal zag dit niet zitten, maar met aanmoediging van zijn knechten durfde hij Elisa, en daardoor ook God te vertrouwen.

Naast het verhaal van Naäman kijken we naar de beloftes die God aan ons geeft. Ook wij mogen God vertrouwen, want wat Hij zegt, dat zal Hij zeker doen!

Zoals elke voorstelling van Matthijs speelt Henkie, de buikspreekpop, een belangrijke rol. Deze keer worstelt Henkie heel toepasselijk met zijn was. Hoe krijg je dat schoon? Net zoals Naäman heeft hij ook wat hulp nodig van zijn vrienden. En het blijft niet alleen bij de was. Ook zijn zelfbeeld loopt een deukje op. Wat dat betreft, lijkt Henkie een beetje op Naäman…

Natuurlijk is de voorstelling doorspekt met goocheltrucs die het verhaal onderbouwen en onvergetelijk maken.

Eén van de kernwaarden van een voorstelling van Matthijs is dat zoveel mogelijk kinderen als helpers gaan schitteren op het podium. ‘Duik erin’ is vanzelfsprekend een interactieve voorstelling met veel humor, een mooi Bijbelverhaal en een krachtige Bijbelse boodschap.

'Duik erin' is een voorstelling die naadloos aansluit op het HGJB jaarthema van de vakantiebijbelweek 2020.

Speelduur voorstelling:

Ongeveer 60 minuten

Opbouw:

1 uur

Boeken

« naar het overzicht