Agenda van Matthijs Vlaardingerbroek

 

Matthijs speelt geen voorstellingen meer tot september 2021


Ik heb besloten om vanaf augustus 2020 een jaar lang geen voorstellingen meer te spelen, zodat ik mij (tenminste voor een jaar) op andere zaken qua werkzaamheden kan richten.

Dit heeft alles met de coronacrisis te maken. Doordat de kerken begin maart gedwongen werden te sluiten, is de Henkie Show (www.dehenkieshow.nl) ontstaan. Misschien heb je er iets van meegekregen. Om te beginnen zijn wij gestart een dagelijkse online poppenshow met een Bijbelverhaal. Nu is het verworden tot een wekelijkse show met Bijbelverhaal.

Hoewel we hier misschien geen grote voorstanders van zijn, gaan kinderen in de komende jaren hoogstwaarschijnlijk meer en meer tijd achter het scherm van een pc, tablet of telefoon doorbrengen. Ik wil heel graag dat hier online ook een positieve boodschap voor hen te vinden is. Vandaar dat ik met de Henkie Show op YouTube een gratis toegankelijk online kinderbijbel wil maken met alle verhalen uit de Bijbel.

Daarnaast wil ik volgend jaar september heel graag een nieuwe Bijbelmethodiek voor kerken en basisscholen lanceren, zodat kinderen op een leuke en aantrekkelijke manier bekend raken met de verhalen uit de Bijbel en leren wandelen met God.

Bij elkaar zijn dit twee grote dromen!

Om deze twee dromen van een online kinderbijbel op YouTube en een nieuwe methodiek voor scholen en kerken te realiseren, moet ik moeilijke keuzes maken. Het vele reizen door het hele land, de opbouwtijd en de onregelmatigheid helpen mij hierin niet om geconcentreerd met de beide doelen bezig te zijn.

Vandaar dat ik heb besloten om een jaar ‘vrij’ te nemen van voorstellingen zodat ik geconcentreerd aan deze twee doelen kan werken. Dit betekent dus ook dat ik helaas niet bij jullie kan komen. Hopelijk tot een andere keer weer!