Christelijke poppenspeler

 

Christelijke poppenspeler Matthijs Vlaardingerbroek


Christelijke poppenspeler Matthijs Vlaardingerbroek volgde in 1990 een tweejarige opleiding in Engeland, waarin het maken van christelijke poppentheater een grote rol speelde. Als christelijke poppenspeler leerde hij buikspreken en poppen tot leven brengen. Sinds die tijd verzorgt hij als christelijke poppenspeler voorstellingen door heel Nederland. Begonnen als hobby werkt hij nu al sinds 2010 als fulltime christelijke poppenspeler.

Christelijke poppenspeler Matthijs Vlaardingerbroek met twee handpoppen

“Hoe kan ik als christelijke poppenspeler de kinderen van vandaag bekend maken met de oeroude verhalen uit de Bijbel?”

Kun je als christelijke poppenspeler iets vertellen over jouw handpoppen?


“Bij ons in huis wonen ongeveer een stuk of honderd handpoppen, maar eentje hiervan is mijn absolute favoriet. Ik weet dat je als poppenspeler eigenlijk geen favoriete pop mag hebben, maar toch… Mijn favoriete buikspreekpop is Henkie, een Pelham Ventrilioquist Puppet. Deze pop heb ik meer dan twintig jaar geleden gekregen en is uitgegroeid tot een eigen personage die er soms dingen uitgooit, die we van te voren niet hadden gepland. Als christelijke poppenspeler neem ik Henkie altijd mee op de voorstellingen en de workshops die ik verzorg.”

Wat maakt iemand tot een christelijke poppenspeler?


Als christelijke poppenspeler zet ik mijn poppen in om Bijbelverhalen aan kinderen te vertellen. En stel ik mijzelf de vraag: “Hoe kan ik als christelijke poppenspeler de kinderen van vandaag bekend maken met de oeroude verhalen uit de Bijbel?”

Christelijke poppenspeler: Omdat poppen tot het hart van het kind kunnen spreken!

Voor veel christelijke kinderen zijn deze Bijbelverhalen overbekend en hoe zorg je er als christelijke poppenspeler dan toch voor dat ze toch met volle aandacht naar het verhaal luisteren en de lessen begrijpen Ik heb ontdekt dat ik als christelijke poppenspeler samen met mijn buikspreekpoppen deze Bijbelverhalen op een hele leuke en frisse manier aan de kinderen kan vertellen.

Voor Matthijs betekent het zijn van een christelijke poppenspeler: humor, interactief, vertellende wijs, afwisselend, betrokken en natuurlijk… een goede Bijbelse boodschap die de kinderen onthouden.

Jaarlijks nieuwe kindertheatershow van christelijke poppenspeler Matthijs 


Elk jaar maakt christelijke poppenspeler Matthijs Vlaardingerbroek een nieuwe show die hij dan zo’n tweehonderd keer in scholen, kerken en vakantiebijbelweken speelt.

Matthijs komt als christelijke poppenspeler graag met zijn handpoppen bij jullie op school of in de kerk!