Christelijke goochelaar

 


Christelijke goochelaar Matthijs Vlaardingerbroek


Tijdens een vertelling van het Bijbelverhaal van de wonderbare spijziging laat christelijke goochelaar Matthijs Vlaardingerbroek ineens twaalf kubussen uit het ‘niets’ verschijnen ter illustratie van de twaalf manden met brood die over waren. Even later lijkt er water door een kind te stromen, als symbool van het levend water dat door ons heen mag stromen.

Christelijke goochelaar Matthijs Vlaardingerbroek met brandend boek

Christelijke goochelaar Matthijs Vlaardingerbroek verwerkt meestal tussen de acht en twaalf leuke en verbazingwekkende goocheltrucs in zijn voorstellingen.

"Een christelijke goochelaar helpt kinderen om zich opnieuw te leren verwonderen."

Maar waarom een christelijke goochelaar?


Voor sommige mensen is dit een beetje raar begrip ‘christelijke goochelaar’. Wat moet je je daarbij voorstellen?

Voor veel christelijke kinderen zijn de Bijbelverhalen overbekend en hoe zorg je ervoor dat ze toch met volle aandacht naar het verhaal luisteren en de lessen begrijpen. Als een Bijbelverhaal overbekend is, dan kan het iets van zijn kracht en impact verliezen. Door gebruik te maken van goocheltrucs kan je deze Bijbelverhalen op een frisse manier aan de kinderen vertellen.

Christelijke goochelaar: Omdat kinderen door verwondering de boodschap beter begrijpen!

Voor Matthijs is het zijn van christelijke goochelaar een van de antwoorden op de vraag: “Hoe kunnen we kinderen van vandaag bekend maken met de oeroude verhalen uit de Bijbel?”

Christelijke goochelaar: “Goochelen heeft niets met toveren te maken.”


Soms denken christenen dat goochelen gekoppeld is aan toveren. Niets is gelukkig minder waar. Als christelijke goochelaar gebruik je (eenvoudige) trucjes en illusies om mensen te verbazen en te verwonderen.

Voor Matthijs betekent het zijn van een christelijke goochelaar: Bijbelverhalen vol humor en op interactieve wijze visueel maken, zodat kinderen zich verwonderen en de mooie boodschap achter het Bijbelverhaal begrijpen.

Jaarlijks nieuwe kindertheatershow van christelijke goochelaar Matthijs 


Als christelijke goochelaar maakt Matthijs jaarlijks een gloednieuwe christelijke kindertheater show, die hij dan zo’n tweehonderd keer in scholen, kerken en vakantiebijbelweken speelt.

Matthijs komt graag als christelijke goochelaar met zijn poppen en verhalen bij jullie op school of in de kerk!