Workshops voor het basisonderwijs

Matthijs verzorgt drie verschillende workshops voor de kinderen op de basisschool. Daarnaast verzorgt hij ook hele leuke workshop weken in basisscholen, waarin de kinderen leren goochelen, poppenspel en buikspreken en aan het eind met elkaar een of meerdere voorstellingen geven:

Workshop 'Goochelen'


"Verlegen kinderen die ineens een enthousiaste goochelaar worden! Wat is het geweldig om al die kinderen te zien stralen op het podium!"

Voor de groepen 4 t/m 8 verzorgt Matthijs een workshop van een uur (tot 90 minuten) over goochelen. In deze goochelworkshop leren de kinderen niet alleen een aantal trucs, maar belangrijker; ze leren om zichzelf 'als goochelaar' te presenteren en hier voor de klas een show van te maken. Ook wordt er in deze workshop aandacht besteedt aan positieve feedback geven en ontvangen. 

Christelijk kindertheater Matthijs Vlaardingerbroek met handpop in prullenbak

Workshop 'Poppenspel'


"Prachtig om die koppies te zien en nooit gedacht dat dat verlegen meisje zo knap haar pop tot leven zou brengen!"  

Voor de groepen 1 t/m 6 verzorgt Matthijs een workshop van een uur (tot 90 minuten) over poppenspel. In deze leuke workshop leren de kinderen niet alleen hoe zij een pop kunnen laten leven, maar belangrijker; ze leren om zichzelf 'als poppenspeler' te presenteren en hier voor de klas een show van te maken. Ook wordt er in deze workshop aandacht besteedt aan positieve feedback geven en ontvangen. 

Workshop 'Buikspreken'


"Tof om te zien hoe die stoere jongens uit groep 8 een buikspreekact proberen. Dat belooft wat voor de musical."  

Voor de groepen 7 en 8 verzorgt Matthijs een workshop van een uur (tot 90 minuten) over buikspreken. In deze leuke workshop leren de kinderen niet alleen de basisprincipes van buikspreken en gaan ze zelf met een kleine buikspreekact aan de slag, maar belangrijker; ze leren om zichzelf 'als poppenspeler' te presenteren en hier voor de klas een show van te maken. Ook wordt er in deze workshop aandacht besteedt aan positieve feedback geven en ontvangen. 

Workshop weken voor de hele school


"Geweldig om al die kinderen mee te zien doen. Wow, zoveel kinderen die hun talenten hebben laten zien. Wat hebben ze gestraald!" 

Matthijs verzorgt ook een workshop week voor de hele school. Elke groep krijgt niet alleen een workshop, maar ook begeleiding. Omdat Matthijs bijna honderd handpoppen en voldoende goocheltrucs meeneemt en deze de hele week op school achterlaat, kunnen kinderen door de weeks veel oefenen. Samen bouwen we die week aan een voorstelling die we op vrijdag aan elkaar gaan laten zien.  Altijd een groot succes! 

Leren goochelen
Goochelen voor groep 4 t/m 8

Leren goochelen

In deze hele leuke workshop leren de kinderen niet alleen een aantal leuke goocheltrucs aan. Veel belangrijker, ze leren zichzelf voor een groep presenteren en durven hierin vaak met een stuk showmanship een andere kant van zichzelf te laten zien.
Lees meer »

Boeken

Breng een pop tot leven
Poppenspel voor groep 1 t/m 6

Breng een pop tot leven

In deze hele leuke workshop leren de kinderen om een handpop tot leven te laten komen en hier mee te gaan spelen. Maar belangrijker, ze leren zichzelf voor een groep presenteren en durven hierin vaak met een stuk showmanship een andere kant van zichzelf te laten zien.
Lees meer »

Boeken

Leren buikspreken
speciaal voor groep 7/8

Leren buikspreken

In deze hele leuke workshop leren de kinderen de basisprincipes van buikspreken en hoe ze hiermee een pop tot leven kunnen laten komen. Maar belangrijker, ze leren hoe zij zichzelf voor een groep kunnen presenteren.
Lees meer »

Boeken

Workshopweek voor de hele school
Workshops voor groep 1 t/m 8

Workshopweek voor de hele school

Een week lang workshops in goochelen, buikspreken en poppenspel op school, waarna de kinderen aan het eind van de week met elkaar en voor elkaar een of meerdere leuke voorstellingen geven. Wordt zeer goed ontvangen door zowel de leerkrachten en de kinderen
Lees meer »

Boeken