Christelijke verhalenverteller

 

Christelijke verhalenverteller Matthijs Vlaardingerbroek


Christelijke verhalenverteller Matthijs Vlaardingerbroek volgde in 1990 een tweejarige opleiding in Engeland, waarin het leren vertellen van Bijbelse verhalen een grote rol speelde. Als christelijke verhalenverteller leerde hij op zo’n manier vertellen dat jong en oud geboeid willen luisteren. Sinds die tijd verzorgt hij als christelijke verhalenverteller kindervoorstellingen door heel Nederland. Begonnen als hobby werkt hij nu al sinds 2010 als fulltime christelijke verhalenverteller in kerken en basisscholen.

Christelijke verhalenverteller Matthijs Vlaardingerbroek

 

"Een christelijke verhalenverteller brengt Bijbelverhalen opnieuw tot leven."

Wat is jouw passie als christelijke verhalenverteller richting volwassenen?


"Geloven is als het leven: een enorm avontuur. Verrassend, ontroerend, uitdagend, soms saai, soms wispelturig. Je weet dat je onderweg bent, maar waarheen is lang niet altijd duidelijk. Toch? Dan is het soms prettig om een reisgenoot te hebben.

Iemand die je even bemoedigt, inspireert. Iemand die langszij komt en je naar een hoge bergtop leidt. Iemand die je door het dal heen helpt waarin vragen en twijfels op je nek zitten. Iemand die, als het moet, een vastgeroest hekje omver trapt, zodat jij verder kan op jouw reis.

Ik vind het een feest, als ik door mijn verhalen medereizigers met goede moed weer op pad kan helpen. Als jij met nieuwe inzichten, geïnspireerd of aangesterkt en met zicht op de volgende stappen, je neus in de wind mag steken, op naar de rest van jouw geloofsavontuur!"

Wat is jouw passie als christelijke verhalenverteller richting kinderen?


Voor veel christelijke kinderen zijn de Bijbelverhalen overbekend en hoe zorg je ervoor dat ze toch met volle aandacht naar het verhaal luisteren en de lessen begrijpen. Als een Bijbelverhaal overbekend is, dan kan het iets van zijn kracht en impact verliezen. Als christelijke verhalerverteller gebruik ik de kracht van vertellen in samenwerking met mijn handpoppen en goocheltrucs om deze Bijbelverhalen op een frisse manier aan de kinderen te vertellen.

Christelijke verhalenverteller: Omdat de Bijbelverhalen het waard zijn om verteld te worden!

Als christelijke verhalenverteller wil Matthijs een antwoord zijn op de vraag: “Hoe kunnen we kinderen van vandaag opnieuw bekend maken met de oeroude verhalen uit de Bijbel?”

Voor Matthijs betekent het zijn van een christelijke verhalenverteller: Bijbelverhalen vol humor en op interactieve wijze visueel maken, zodat kinderen zich verwonderen en de mooie boodschap achter het Bijbelverhaal begrijpen.  

Jaarlijks nieuwe kindertheatershow van christelijke verhalenverteller Matthijs 


Als christelijke verhalenverteller maakt Matthijs jaarlijks een gloednieuwe christelijke kindertheater show, die hij dan zo’n tweehonderd keer in scholen, kerken en vakantiebijbelweken speelt.

Matthijs komt graag als christelijke verhalenverteller met zijn verhalen, handpoppen en goocheltrucs bij jullie op school of in de kerk!