Matthijs Vlaardingerbroek

Matthijs Vlaardingerbroek introductie

 

Dit is wat mij drijft…


"Geloven is als het leven: een enorm avontuur. Verrassend, ontroerend, uitdagend, soms saai, soms wispelturig. Je weet dat je onderweg bent, maar waarheen is lang niet altijd duidelijk. Toch? Dan is het soms prettig om een reisgenoot te hebben.

Iemand die je even bemoedigt, inspireert. Iemand die langszij komt en je naar een hoge bergtop leidt. Iemand die je door het dal heen helpt waarin vragen en twijfels op je nek zitten. Iemand die, als het moet, een vastgeroest hekje omver trapt, zodat jij verder kan op jouw reis.

Ik vind het een feest, als ik door mijn verhalen, creatieve ideeën, voorstellingen, boeken en columns medereizigers met goede moed weer op pad kan helpen. Als jij met nieuwe inzichten, geïnspireerd of aangesterkt en met zicht op de volgende stappen, je neus in de wind mag steken, op naar de rest van jouw geloofsavontuur!"

Veelzijdig mens


Mensen kennen mij als spreker, schrijver, christelijk opiniemaker, verhalenverteller, creatief brein, poppenspeler en goochelaar.

Ik hoop dat ze mij boven alles kennen als iemand die zowel gepassioneerd, betrokken, creatief als authentiek is.

Spreker


Ik verzorg jaarlijks zo´n tweehonderd (plus) voorstellingen, workshops en lezingen door het hele land. Als christelijke verhalenverteller, poppenspeler en goochelaar verzorg ik voorstellingen in basissscholen, gezinsdiensten, kinderclubs en christelijke organisaties.

Daarnaast spreek ik met enige regelmaat op studiedagen, congressen of conferenties.


Schrijver


Ik heb de afgelopen jaren met veel plezier de volgende drie boeken geschreven. Elk boek lijkt een bepaalde fase van mijn leven af te sluiten:

Christelijk opiniemaker


Ik voel mij sterk betrokken bij wat er met name in de evangelische en charismatische kant van de kerk in Nederland gebeurt. Als het moet, spreek ik mij uit. Vooral als ik meen dat mensen (onbewust) beschadigd raken door hetgeen wat er soms plaats vindt. Hoewel mij dit niet altijd in dank wordt afgenomen, voel ik toch dat het mijn verantwoordelijkheid is om mij op een nette, maar soms prikkelende wijze hierover te uiten. Dit doe ik vanuit de hoop dat dit mensen zal beschermen en dat uiteindelijk de kerk hiervan beter zal worden. 

Sommige mensen zien mij als een luis in de pels van christelijk Nederland. Ik zie mij liever als een betrokken gelovige die zijn verantwoordelijkheid wil en durft te nemen. :-)

Als christelijk opiniemaker spreek ik met enige regelmaat op Groot Nieuws Radio, schrijf ik soms voor de Visie en ben ik vaste columnist voor de website CIP.nl.

Een korte biografie


Ik ben geboren in 1971 en op mijn twintigste met Lindsey, een Engelse in Engeland getrouwd. Samen hebben we twee volwassen kinderen: Katie en Daniel.

Samen met Lindsey volgde ik vanaf 1990 een opleiding van twee jaar als christelijke spreker, poppenspeler en goochelaar in Engeland met de zendingsorganisatie OAC Ministries.  Van 1992 tot 1996 werkten wij met deze organisatie als christelijk werkers in Nederland.

Van 1997 tot 1999 was ik betrokken als fulltime missionair jongerenwerker bij het jongerenproject Juffrouw Ida in Den Haag.

Van 1999 tot 2015 waren Lindsey en ik samen werkzaam als gemeentestichters en kerkelijk werkers in Spoorwijk, een achterstandswijk in Den Haag, waar wij met een klein team leiding gaven aan de missionaire gemeenschap In de Praktijk.

Van 2015 tot heden ben ik werkzaam als christelijke verhalenverteller, spreker, schrijver, poppenspeler en goochelaar. Lindsey doet alle administratie, emails en boekingen. Achter de schermen is zij eigenlijk de baas…  ;-)

Hiernaast beheren wij twee websites met creatieve ideeën voor christelijke kinderwerkers en basisscholen. De Nederlandse versie van deze site heet www.creatiefkinderwerk.nl. Sinds 2017 is er ook een Engelstalige versie van de site, genaamd www.creativekidswork.com. Honderden kerken, gemeentes en kinderwerkers over de hele wereld maken gebruik van deze ideeen.

In mijn vrije tijd ben ik bezig met het schrijven en ontwerpen van een nieuwe geloofsoverdracht methodiek voor basisscholen en kerken.